Other Usefull Pages
[ BBS FAQ ] [ Error Codes ] [ Chlorine Info ] [ Bromine Info ] [ TDS ] [ pH Explained ] [ Electric Heater Guide ] [ Voltage Testing ] [ Pump Air Lock ] [ Owners Manuals ]

Ask 'Dr. Spa' Q & A Message Board




Artesian with new pump, now tripping breaker.

Hey gang,
I have a 2007 Artesian Captiva. Pump #1 finally died. It was getting louder and louder, then one day I came out and the breaker had thrown. I reset the breaker and fired up Pump #1 and it wouldn't budge, so I immediately turned the breaker off.
Fast forward to today, new pump is installed, half a tub of water to check for leaks and to make sure the pump wasn't running backwards or anything. Turn the breaker on and it immediately trips. Immediately. I unplugged the cable to Pump #1 and tried the breaker again. Same thing.
I'm 99% sure I have the plug wired to the back of the motor correctly, nothing else has changed. When I hit the breaker, I hear a "click" in the Balboa, but the breaker trips immediately.

Thoughts on how to trouble shoot this?

Thanks,
Ed


Home Page , Wooden Hot Tubs , Japanese Ofuros , Hot Tub & Spa Covers
Info & Help , Hot Tub FAQ , Hot Tub Picture Gallery , Virtual Store

PLEASE NOTE: We are Roberts Hot Tubs Inc. (manufacturers of traditional wooden hot tubs)! If you found this webpage through a search engine while searching for a different brand of spa, we are not them! We simply appeared in your search due to that name being talked about on this particular web page. The phone number below will reach Roberts Hot Tubs, not the manufacturer of the brand of spa you're searching for. This is a public forum and you're more than welcome to post a question asking for contact or other information for a particular brand of spa. Almost certainly someone will be able to assist you.

(510) 234-7920

Register with our confidential mailing
list to receive notices of updates, special
offers and free information.

E-Mail address: 
subscribe unsubscribe